Minskad stress – ökad fokus och klarhet

earevolutionPEACE kombinerar öronakupressur med en kortare meditation där vi fokuserar på andningen. Behandlingen sker i grupp och är mycket effektiv för alla stressrelaterade problem, såsom sömnsvårigheter, oro, ångest, depression och utmattning, För att undvika utmattning är det bäst att behandlingen ges förebyggande inför stressiga perioder. Behandlingen utförs av våra earevolutionPEACE terapeuter under en period av 6-10 veckor.

Öronakupressur är en reflexologisk metod som kommer från den traditionella kinesiska medicinen. Örat är, precis som våra fötter, en reflexzon och genom att stimulera punkter i örat kan man påverka olika tillstånd i kroppen.

Vi utgår i vår behandling från den standardiserade metoden NADA, en kombination av fem punkter, som har bevisad effekt vid stress. Forskning visar att NADA-punkterna förbättrar sömn, lugnar nervsystemet, frigör ”må bra”-hormoner i hjärnan och balanserar nivåerna av kortisol, ett av våra viktigaste stresshormon. En mycket positiv bieffekt är också att den är balanserade och stärkande för hela kroppens system vid återkommande behandling. Nedan beskrivs de punkter som appliceras och vad de gör, enligt traditionell kinesisk medicin. 

Shen Men, ”Själens Port” Ger centrering och fokus. Stimulerar glädje, frid, kärlek och självrespekt.

Sympaticus Påverkar autonoma nervsystemet och minskar stressnivån. Ger lugn och är smärtstillande.

Njure Stärker immunsystemet och ger energi. Minskar oro och osäkerhet. Detoxpunkt.

Lever Ger balans och avslappning, minskar ilska och frustration. Detoxpunkt.

Lunga Stärker andningsorganen och immunsystemet. Ökar mod och inspiration, minskar nedstämdhet. Detoxpunkt.

Utöver NADA-punkterna appliceras även en extrapunkt, mjälte:

Mjälte Hjälper till att smälta mat, känslor och upplevelser. Ökar förmågan att integrera nya upplevelser. 

Hur går det till?

Vid första behandlingstillfället kommer en terapeut från Earevolution till arbetsplatsen och presenterar earevolutionPEACE för deltagarna. Ett konferens- eller mötesrum, som rymmer hela gruppen sittandes, kan utgöra behandlingsrum. 

Terapeuten applicerar sedan kulplåster på de specifika punkterna på deltagarnas öron. När punkterna stimuleras skickas signaler från örat till kroppen som påververkar hormonsystemet vilket sätter igång flera lugnande och läkande processer i kroppen och sinnet. Därefter vägleds gruppen genom en kort stunds meditation tillsammans i tio minuter, med fokus på andningen.

Efter behandlingstillfället sitter kulplåstren kvar i upp till en vecka. Under tiden stimulerar man själv punkterna genom att trycka på kulorna. På så vis tar man med sig behandlingen hem och får en mer varaktig effekt.

För att få ut mesta möjliga effekt och ge kroppen tid att balanseras upprepas behandlingen med nya kulplåster en gång i veckan under en sex- till tio-veckorsperiod. Den längre behandlingsperiosen är att föredra. Dels för att få en mer flexibel lösning för deltagarna, dels för att få en ännu mer varaktig effekt av behandlingarna.

Total tidsåtgång för en behandlingsession är 15-30 min. Det första behandlingstillfället tar något längre tid. 

För vem?

earevolutionPEACE passar alla arbetsplatser, team och grupper som vill ha en effektiv metod mot stress. Metoden fungerar bäst i förebyggande syfte. Därför ges behandlingar med fördel inför perioder med hög arbetsbelastning, vid förändringsarbete eller andra stresstoppar. Metoden, som är vetenskapligt belagd, minskar stress, ger bättre sömn och ökad förmåga att hålla koncentration och fokus.

Många upplever att öronakupressur också ger ett lugnare klimat på arbetsplatsen då gruppdynamiken påverkas positivt. Givetvis är behandlingen alltid frivillig. Behandlingen går under friskvård och är avdragsgillt för företag.

Kontakta oss gärna så pratar vi vidare!

Priser

Grupp om 10 personer

6 behandlingssessioner inklusive en första presentation – 19.600 kr (exkl. moms)

10 behandlingssessioner inklusive en första presentation – 30.400 kr (exkl. moms)

 

Grupp om 11-15 personer

6 behandlingssessioner inklusive en första presentation – 24.700 kr (exkl. moms)

10 behandlingssessioner inklusive en första presentation – 38.560 kr (exkl. moms)

 

Grupp om 16-20 personer

6 behandlingssessioner inklusive en första presentation – 29.200 kr (exkl. moms)

10 behandlingssessioner inklusive en första presentation – 42.160 kr (exkl. moms)

 

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss!