De förunderliga små fröna

De förunderliga små fröna

Publicerad 27 februari, 2018

Nu har jag jobbat med öronakupressur i snart tio år och jag slutar aldrig att förundras över vad som händer när jag plåstrar dessa små frön i örat på folk. Någon som är spänd slappnar av och tar ett djupt andetag, ett riktigt andetag, hela vägen ner till magen. Någon, vars pupiller är förstorade på grund av stress med känslan av ångest, ja rent av panik, lurandes i bakgrunden, får en direkt reaktion; axlarna sjunker ner, pupillerna återtar sin normala form, sucken av lättnad kommer.
En annan berättar att oron över provsjungningen inför den stora föreställningen är hanterbar, rollen blir hans.

Stora förändringar tack vare små frön.

Så vad gör de då? Vad är det som händer i kroppen när man sätter 6 små frön på akupunkterna i örat? Örat är ju en av kroppens reflexzoner och när vi stimulerar punkter på örat så sätter det igång en hel räcka av effekter. Hormonsystemet påverkas och frigör ett flertal ämnen i hjärnan, endorfiner,  GABA, serotonin, dopamin, de substanser som vi brukar kalla ”må-bra” substanser. Det skapar en känsla av välbefinnande. 
Punkterna stimulerar också njurarna och bi-njurarna vilket ger en direkt påverkan på vårt immunförsvar. Upprepade behandlingar stärker immunförsvaret och rustar oss inför perioderna då vi brukar åka på den där förkylningen, magsjukan eller influensan. Och som så ofta när man är frisk, så glömmer man att man brukar vara sjuk under just den här perioden på året och rullar förnöjt på.

Små förändringar tack vare små frön.

Och det är därför jag älskar öronakupressur. Ibland ger den tydliga, kraftfulla effekter och ibland är förändringen gradvis, ett mjukt förbättrande, ett litet steg i taget. Det är alltid olika från person till person, alltid individuellt, man något händer. Något blir bättre, lite enklare, lite skönare.

Nu sätter vi små frön, Stina, Titte och jag, små frön som skall växa och bli till något stort. Med earevolution och gruppbehandlingen earevolutionPEACE vill vi nå ut till många fler, skapa förändring, lugn och fokus där det verkligen behövs. För vi stressar oss sönder och samman idag. Stressrelaterade symtom är under de senaste åren den största orsaken till sjukskrivningar. Ungdomar och barn känner sig stressade i skolan, på gymnasiet och på högskolor. Och med små frön kan vi och vill vi vara med och göra skillnad. Så nu startar den öronrevolutionen-the earevolution!

Anna